Harrin terveisiä Espanjasta
Päätimme kokeilla miltä tuntuu olla kuukausi Espanjassa golfaten ja maahan tutustuen. Valitsimme matkakohteeksi 220 km Malagasta länteen Cadizin alueella olevan La Barrosa nimisen rannikkokohteen, jossa on toistakymmentä golfkenttää pienellä alueella ja mielenkiintoisia muita tutustumiskohteita.
Suomalaiset järjestävät tuovat tänne melko vähän matkoja. Niinpä emme kuluneen runsaan kolmen viikon aikana ole tavanneet muita suomalaisia ruotsalaisia, saksalaisia ja tanskalaisia kyllä on riittänyt pelikumppaneiksi asti. Samalla on saanut treenata ruotsia ja saksaa. Useimmat heistä ovat ihan kivoja ja kohteliaita pelitason vaihdellessa. Etenkin eteläruotsalaiset ovat kohtuullisen hyviä pelaamaan siellä kun voi pelata ympäri vuoden.
Golfia olemme pelanneet 13 kierrosta ja pitäneet vapaapäiviä, jolloin olemme autoilleet lähikaupungeissa Chiclanassa, Cadizissa ja Vejerissä. Junalla kävimme parin päivän reissulla Sevillassa (0,7 milj. asukasta), joka on todella upea vanha kaupunki. Vuonna 1992 kaupungissa oli maailmannäyttely Expo, jonka jäljiltä löytyy paljon modernia rakennustyyliä vanhan arkkitehtuurin täydentäjänä. Ensimmäiset merkinnät kaupungin historiasta ovat jo noin 400 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Pelirytmi ja vapaapäivät ovat olleet sopivat.
Pelikenttinä meillä ovat Club de golf Campona ja Sancti Petri Hills golf, jotka ovat toistensa vastakohtia. Kentät ovat varsin hyväkuntoisia, tosin jotkut tiiboxit ovat kuin sian selkiä. Campona muistuttaa Kartanogolfia eka ysi on pääosin tasaista ja väljää. Taka ysilläkin on tilaa ja lisäksi jonkun verran vesiesteitä sekä isoja täkäläisiä mäntyjä ja muita puita bunkkereiden lisäksi. Pituutta kentällä on keltaisilta 5780 m ja punaisilta 5266 m. Kentän on suunnitellut Bryan Griffiths vuonna 1980. Kentällä ei ole ollut täyttä eikä tii-ajoista ole ollut niin väliä. Yleinen kommentti täällä on caddie masterilta voitte lähteä milloin haluatte.
Sancti Petri Hills puolestaan on varsin lyhyt, mutta kovin vesipitoinen ja jotkut väylät kapeita, joten se vaatii aivan oman pelitaktiikkansa. Näin talviterässä kun golf vielä on, niin täytyy vaan todeta, että onneksi täällä saa ostaa halpoja palloja! Kentän pituus on keltaisilta 4606 m ja punaisilta 4094 m. Kentän on suunnitellut moninkertainen Espanjan ja maailmanmestari sekä Ryder Cup-pelaaja ja -varakapteeni Manuel Pinero vuonna 2013. Kentällä on paljon pelaajia ja flaitit ovat täysiä. Kenttä rullaa yllättävän hyvin.
Säät ovat suosineet. Kevyitä sateita on ollut vain parina päivänä. Päivälämpötilat ovat olleet 15-20 asteen paikkeilla tosin tuulista on ollut joinakin päivinä. Lomasesonki ei ole vielä alkanut, eikä väkeä ja liikennettä ole paljon. Meillä on kiva 80 neliön apartementosasunto, jonka terassille paistaa aurinko pitkin päivää. Aamuisin on kiva käydä uimassa vilpoisessa altaassa, sillä meille avantouimareille tämä vesi ei ole kylmää. Paikalliset ja ruotsalaisetkin naapurit sanovat meidän olevan hulluja suomalaisia, kun vapaaehtoisesti vedämme kylmässä altaassa edestakaisin.
Varasimme long stay -matkapakettimme vasta tammikuussa Pro Classic -matkanjärjestäjän kautta. Järjestäjä on Bridgestonen maahantuoja ja sain kuulla, että Kartanogolfin logopallot tulevat heidän kauttaan. Matkapakettiimme kuuluvat lennot ja kaikkien matkatavaroiden lentokuljetukset, majoitukset, vapaa pelioikeus edellä mainituilla kentillä sekä vuokra-auto rajoittamattomilla kilometreillä ilman omavastuuta. Auto on aivan välttämätön näin pitkän oleskelun aikana. Kaikki on toiminut erinomaisesti ja voimme lämpimästi suositella Pro Classicin palveluita.
Espanjalaiset ovat ystävällisiä, avuliaita ja kohteliaita. Täällä paikalliset tervehtivät iloisesti niin hotellin alueella, golfkentillä, hisseissä, huoneeseen tultaessa ja yleensäkin tavattaessa ei kuitenkaan suurkaupungeissa. Näistä tavoista meillä suomalaisilla on vielä oppimista, mutta eiköhän lisään